Naposledy zkontrolováno: červenec 2026
Panthenol, známý také jako provitamin B5, je osvědčená složka pečující kosmetiky, která se hojně používá v recepturách zlepšujících hydrataci a komfort pokožky. Často ho najdeme v přípravcích určených pro suchou, citlivou nebo drsnou pokožku1.
V tomto článku se dozvíte, co je to Panthenol, jak funguje v kosmetických přípravcích a jaké hlavní výhody přináší naší pokožce. Zjistíte také, jak začlenit Panthenol do každodenní péče o tvář i tělo a jak jej používat spolu s dalšími oblíbenými složkami pečující kosmetiky.















